GPS klaar? Game on!

 In Geen categorie

Een leuke locatie, een verrassende activiteit en vooral een goed gesprek met collega-ondernemers over wat je zoal bezig houdt: het zijn al sinds jaar en dag de ingrediënten van onze evenementen. Zo ook dit keer. In Anne’s Bar aan het Lieve Vrouwekerkhof – die speciaal voor ons deze maandag een plekje vrijhield – startten we onze city game. In de nazomer liet onze prachtige oude binnenstad zich van een andere kant zien. Voor de meesten leek het dan bekend terrein, de aloude historie, wist ons uit te dagen. Een set goed werkende GPS-app en een prachtig uitgezette route, dwong onze ondernemersgeesten tot opperste creativiteit. De city game bleek niet alleen een losse manier om elkaar in kleinere groepen steeds beter te leren kennen, maar het had ook een verrassend competitief tintje. Dat mensen echter aan bruggen zouden gaan hangen en complete virtuele mijnenvelden zouden aanleggen overtrof ons voorstellingsvermogen.

Het (im)perfecte plaatje
Zeven fanatieke teams trokken door de straten, op jacht naar de leukste, origineelste best scorende opdrachten, terwijl ze stiekem ook probeerden elkaar dwars te zitten. De deelnemers stortten zich op quizvragen en fotochallenges die zó spontaan uitgevoerd werden dat je de resultaten onderstaand op eigen risico kunt bekijken. Bij elkaar werden er maar liefst 54 boobytraps ingezet om de concurrentie op creatieve wijze te vertragen. Naargeestig volk.

Burak
Halverwege de game was er een stop waarbij velen kennismaakten met Burak, de nieuwe en altijd glimlachende eigenaar van Kafé Koppelpoort. Speciaal voor ons opende hij zijn deuren en liet hij trots zijn sfeervolle café zien. Het zorgde voor een gezellig rustmoment in de hectiek van de game. Hoewel het ook hier wemelde van de boobytraps!

Wrap-up
Hoewel Amersfoort zeker geen metropool is, legden de teams toch flinke afstanden af, bijna 20 kilometer in totaal! Complete gekte. Nu kwam de ware aard van ons clubje boven. Alles moest wijken voor die felbegeerde eerste plaats. Aan het einde van de dag wist Toon Verbraak van Wave Events op humoristische wijze de hoogtepunten samen te vatten. Alle vormen van chantage, malafide aardappeleters en de ongeoorloofde opening van een nieuwe ‘wasserette’ aan Plantsoen Noord kwamen voorbij. Uiteindelijk oordeelde Toon streng maar rechtvaardig. Team 1 sleepte met 488 punten de winst binnen. Toch lagen de scores opvallend dicht bij elkaar.

Zoals gebruikelijk sloten we de dag af met een heerlijke maaltijd. Trotse vader Hasib Mohammadi, ontving voor zijn zoon Yasin een geborduurd badjasje, hetgeen even een slikmomentje opleverde. In Anne’s bar werd nog lang nagepraat, gelachen en genetwerkt. Op ouderwetse wijze gingen we een uur door de klok voordat we de laatste gasten uitzwaaiden. Daar doen we het helemaal voor. Het was prachtig om de meesten na de zomer weer te zien. Maar bovenal stellen wij ons als bestuur gerust met het feit dat we nu over voldoende compromitterend fotomateriaal beschikken.

Check de foto’s van onze meesterfotograaf
Check de door jullie zelf gemaakte foto’s

Tekst: Marije Breuker
Foto’s: Patrick Siemons

Neem contact op

Je kunt ons een e-mail sturen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.