MoB steunen Springplank en Fietswerkplaats
Niet één, maar twee maatschappelijke doelen kregen op 5 maart tijdens de ALV van de Masters of Business een cheque uitgereikt. Uit handen van voorzitter Bert van Weert ontvingen Stichting Springplank Theater Producties en De Fietswerkplaats ‘geoormerkte’ bedragen voor respectievelijk de geluidstechniek bij de realisatie van een eigen theaterpodium en voor lesmodules om ook e-bikes te kunnen repareren. Samen met partner Rabobank Amersfoort Eemland maken de masters zich al jaren sterk voor doelen met impact.
Zorgvuldige selectie
Uit een lange lijst werden beide doelen zorgvuldig genomineerd door het bestuur. Hasib Mohammadi, MKB-adviseur Rabobank Midden-Nederland, keek mee en onderstreept het partnerschap dat er al sinds de oprichting van de Masters of Business in 2008 tussen beide is. Het ‘zakenleukste netwerk’ biedt niet alleen een platform voor ervaren ondernemers die graag kennis delen en die dat zo relaxt mogelijk willen doen. Maar zij respecteren ook dat ‘elkaar verder helpen’ een maatschappelijke context heeft. “Met hen bestemmen we jaarlijks 10% van de inkomsten aan een goed doel dat voldoet aan de gestelde criteria.” Voorzitter Bert van Weert haast zich te zeggen dat de vermelde bedragen in delen worden uitgekeerd binnen een periode van drie jaar.
Eigen podium voor jeugdtheater
Namens Stichting Springplank Theater Producties namen Barbara van Lint en Marc Beelen een cheque van € 6.500,- in ontvangst. ‘Onze komende producties voor het Primair Onderwijs gaan over de druk van sociale media en de mentale gezondheid van jongeren en over het thema eenzaamheid en omzien naar een ander. We mikken hiermee op een breed publiek van jongeren. Tot nu toe huren we steeds zalen in Flint voor deze producties maar de (entree)kosten zijn daardoor hoog. Het aantal jongeren dat mee kan doen is dan te beperkt. Dus investeren we om het Cultuurhuis (naast Flint) geschikt maken voor de repetities en uitvoeringen. Voor de interactieve voorstellingen is digitaal licht en -geluid essentieel. Met deze bijdrage hebben we nu het laatste puzzelstukje in handen.”
E-bikes repareren
Ook Ton Beckers en Ronald Ham waren in hun nopjes met de cheque van € 4.620,- die ze namens De Fietswerkplaats ontvingen. ‘Alles draait bij ons om eigenwaarde en duurzaamheid. Met de onderdelen of afdankertjes die Amersfoorters ons doneren, krijgen fietsen bij ons een tweede leven. Het is ook fantastisch om te zien hoe we mensen weer een opstap kunnen geven naar een zinvolle dag of een betaalde baan. De Fietswerkplaats krijgt steeds meer e-bikes aangeboden en daar weten we te weinig van. We hebben de masters daarom e-cursussen gevraagd om ook dit soort bikes te kunnen repareren. Deze lesmodules zullen in 2025, 2026 en 2027 worden gevolgd door twee vaste personeelsleden die dan de anderen weer kunnen opleiden.”
Vliegwiel
“We vinden het leuk om het vliegwiel aan de gang te brengen”, verklapt Bert van Weert. “Zo stelt De Fietswerkplaats bijvoorbeeld 80 kortingsbonnen voor een onderhoudsbeurt ter beschikking aan mensen die klant zijn bij de Voedselbank. Ervaren beslissers met dezelfde mindset zijn bij ons als lid uiterst welkom. Deze nieuwe manier van zinvol zakendoen heeft de toekomst. Je hebt andere gesprekken en werkt aan lange termijnrelaties. Het is niet alleen wat je doet, maar vooral wie je bent. We zijn geen commercieel vehikel, maar bieden onze hardwerkende leden leuke activiteiten, primeurs en scheppen de ruimte om even uit te blazen bij een goed diner. Als bestuur zetten we daar al 17 jaar samen de schouders onder. Het is vaak een kleine moeite de deur te openen voor anderen. Dingen mogelijk maken. Dáár gaat het om.”